perjantai 12. syyskuuta 2014

Katutaidetta ja luontoa

Cork on pieni kaupunki, joten olen oppinut tuntemaan lähinaapuruston ja keskustan varsin hyvin muutamassa päivässä. Lisäksi kulkeminen bussilla on helppoa ja hieman edullisempaa kuin Suomessa. Kaupungin sisäinen kertalippu on noin kaksi euroa. 

Olen tosin kulkenut enimmäkseen jalkaisin, sillä opin niin nopeammin suunnistamaan paikasta toiseen. Edenhallista lähimpään ostoskeskukseen kestää noin 30 minuuttia ja keskustaan puolestaan vajaa tunti. Lisäksi ruuhka-aikaan kävely tuntuu bussia nopeammalta vaihtoehdolta. 

Pyhän Finn Barrenkatedraali on hyvä maamerkki.
Eksyin kyllä ensimmäisellä kerralla keskustan kävellessäni niin, että olin tehnyt parin kilometrin ylimääräisen lenkin. Noh liikunta on aina hyväksi. Sain paikalliselta mummolta hyvän vinkin, että jos eksyn matkalla keskustaan niin suunnista kohti Pyhän Finn Barren katedraalia.

Pääkatu.

Omnomnom
Leejoki

Corkin keskusta on hyvin tiivis, ehkä hieman vanhahtava, mutta hyvin tunnelmallinen pienine liikkeineen ja kapeine sivukatuineen,  Keskustaa halkoo Leejoki, joten siltojakin löytyy kaupungista paljon. Enimmäkseen olen kuljeskellut eteläisellä puolella, jossa suurin osa kaupoista ja kahviloista sijaitsevat. Joen toisella puolella olen käynyt vain napsimassa kuvia hienosta katutaiteesta.






Edenhall sijaitsee aivan kaupungin laitamilla noin viisi kilometriä keskustasta, joten lähistöltä löytyy todella hyviä lenkkeilyreittejä. Lenkkyreitin varrella voi myös bongata lehmiä ja lampaita, jotka eivät ole todella kuvauksellisia vaan käyskentelivät mieluiten pensaiden takana.

Asuntolan takaa lähtevä kävelytie.



Kauppamatkani varrella, jos haluan siis kävellä halvan ruuan perässä 3,5 km lähimpään Lidliin, on vanha hautausmaa. Hautakivet ovat vähän prameempia kuin meilläpäin. En tosin haluaisi kulkea hautuumaan poikki pimeällä.



Samanlainen, ellei jopa pahempi, kuvapläjäys luvassa sunnuntaina, koska pääsen viikonloppuna turisteilemaan pitkin kaupunkia ja Youghalia CIT International Student Societyn kanssa.Turi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti