sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Yodelei? Yoghurt? Youghal!


© Google Maps
Lauantaina oli vaihto-opiskelijoiden retki Youghalanin rannikkokylään, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Corkista. Matkalla ei todellakaan jäänyt epäselväksi mistä Irlannin lempinimi (Emerald Island) johtuu. Kaikkialla näkyi peltoja, vehreitä kukkuloita ja vielä hieman lisää peltoja.

Aamu kului pienessä zombie-olotilassa pitkin kylää kävellessä. Syynä vähäiseksi jääneille unille oli edellisenä yönä huoneeni alapuolella olevassa baarissa järjestetyt bileet. Sää oli kuitenkin hieno ja rannalla oli mukava istuskella merta ihailemassa. 

Näkymä kaupunginmuurilta.











Sunnuntaina vuorossa oli puolestaan kävelykierros Corkin keskustassa. Oppaanamme toimi muutama opiskelija CIT International Students Societysta, mutta en kuullut puoliakaan heidäin puheistaan. (Käsittääkseni opastus oli suurilta osin luokkaa "Tässä on joku historiallinen paikka, mutta nyt siinä on pubi). Keskityin siis tutustumaan muihin Erasmus-opiskelijoihin.

 Päivän päätteeksi menimme istumaan iltaa pieneen pubiin, jossa ajauduin istumaan espanjalaisten opiskelijoiden pöytään. Hämmennyin hieman espanjalaisten huonosta englannintaidosta, mutta puutteellisen sanavaraston he korjasivat usein käsielein. Lisäksi tutustuin kanadalaiseen Emilyyn, joka vahvisti että kanadialaiset setelit tuoksuvat oikeasti vaahterasiirapille.

Näin tehokkaan ryhmäyttämisviikonlopun jälkeen on hyvä aloittaa lukuvuosi. Alkava viikko on tosin vielä varsin kevyt, koska lukujärjestyksiä kootaan vielä alkuviikosta.



Emilyn matkaseuralainen.


Koirat olivat myös tervetulleita pubiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti