maanantai 22. syyskuuta 2014

Kuumotusta kursseista

Koulu alkoi kankeasti. Ensinnäkin minut oli laitettu multimedia opiskelijoiden ryhmään, joten missasin kaiken graafikko-opiskelijoille tarkoitetun infon. Päästyäni oikeaan ryhmään jouduin järjestelemään lukujärjestykseni uusiksi, sillä olin valinnut kursseja sekä 2. että 3.vuodelta. Lisäksi koordinaattorini ei ollut varma, että voiko kahta vapaavalintaista kurssia ottaa. Lukujärjestyksen tekeminen uudelleen vei kolme päivää, koska joka käänteessä piti olla yhteydessä Erasmus-koordinaattoriin ja kurssien opettajien kanssa. Nyt se on vihdoinkin valmis! 

(Tosin vielä pitäisi muistaa käydä tekemässä muutokset Learning Agreementtiin).



Ja nyt tämän kirjoituksen otsikkoon. Kursseista eniten kuumottavat Branding ja Illustration for Design. Branding lähinnä sen takia, että se on yksi haastavimmista kursseista. Mutta elämässähän pitää olla haastetta?

Kuvituskurssin ensimmäisellä tunnilla opettajamme kävi läpi opiskelijoiden luonnoskirjoja ja vanhoja töitä. Opettaja tuli siihen lopputulokseen, että kaikista opiskelijoista ainoastaan yksi osaa piirtää. Lisäksi kurssin työtahti ja vaatimukset ovat korkealla. Jokaista lukukauden viikkoa kohden on piirrettävä yksi A4-kuvitus eli yhteensä kymmenen kuvitusta. Kaikkien töiden on oltava toteutettu samalla tekniikalla ja tyylillä. Jos jälki ei miellytä opettajaa, kuvitus on tehtävä uudestaan. Lohdutuksen sanana opettaja kuitenkin totesi, että suurin osa opiskelijoista kehittyy huimasta ko. kurssin aikana.

Onneksi Photographic Visualisation on kuulemma hyvin rento kurssi ja Corporate Identity vaikuttaa helpohkolta. Corporate Id. kurssin eräs tehtävänanto on myös varsin mielenkiintoinen: suunittele visuaalinen ilme burleski clubille tai homobaarille. Visual Culture and Society koostuu pelkästään luennoista ja jakson lopussa kirjoitettavasta esseestä.


CIT:n kurssien lisäksi osallistun Tutkielman tekeminen ja dokumentointi verkkokurssille, joka pohjustaa seminaarityötä. Noh ei ainakaan tekeminen lopu kesken.

4 kommenttia:

  1. Näyttää kivalle! Aikaisemmat valokuvat siis~
    Lukkarikin näyttää kohtuulliselle, ei liikaa eikä liian vähän tekemistä.

    Tuo kuvituskurssi vaikuttaa ainakin tarpeeksi tiukalta :D Kehitystä pitäisi tulla huimaa vauhtia! Voisin yrittää käydä ainakin itse täällä välillä tsiigailemassa meininkiä muhahaha.

    Keep yourself busy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän tulee myöhässä nää vastaukset, mutta tekemistä on todellakin paljon ja kuvituskurssi on aika kiireinen :D Oon tosin kehittyny mielestäni todella paljon täällä ollessani ja jos totun täällä tähän työtahtiin niin ehkä osaan ujuttaa sarjakuvan tekemisen johonkin väliin. Mistä tulikin mieleeni, että pitäs käydä taas kurkkaamassa miten sun sarjakuva etenee :D

      Mutta tsemppii sinnekkin päin kaikkien koulujuttujen kaa ja muutenkin!

      Poista
  2. Jee, vapaat perjantait! :D Itelläni ei oo vielä lukkaria, toivottavasti se on tarpeeks löysä :D
    Toi burleski-/homoklubitehtävä kuulostaa ainakin tosi jännältä!
    Kyllähän tossa tekemistä riittää, mut ainakin pääsee tekeen ja kehittyyn sellain täysillä, ja opettaja on varmaan ihan päteväkin, kun on noin vaativa.
    Tsemppiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Steven on ehkä paras opettaja, joka mulla on ollut. Vaativa, mutta omalla tavallaan hyvin inspiroiva. Nyt on hyvä sanookkin jotain tosta opetuksesta, kun puolet jaksosta on takanapäin :D

      Tsemppii sinnekkin!

      Poista